Lappeenrannan teknillisen yliopiston tukisäätiö jakoi apurahoja syysjuhlassaan 5.12.2012


Lappeenrannan teknillisen yliopiston tukisäätiön vuosi huipentui jälleen syysjuhlaan, jossa jaettiin perusopiskelijoille, tutkijoille ja tohtoreille kannustusapurahoja sekä julkaisu- ja tiedepalkinto.

Syysjuhlassa tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen totesi, että tukisäätiöllä on oma roolinsa yliopiston kehittämisessä. Tukisäätiö on jakanut vuosien myötä miljoonia euroja tutkijoille ja tutkimukseen ja on ollut näin edistämässä yliopiston menestymistä. Myös finanssikriisin Vartiainen totesi vaikuttavan säätiön toimintaan, jota myös pitää sopeuttaa ja suunnata uudelleen, jotta toimintaedellytykset säilyisivät tulevaisuudessakin. Vuonna 2014 säätiö täyttää 30 vuotta, jolloin vietetään juhlavuotta. Palkinnot ja kannustusapurahat jakoivat Timo Vartiainen ja tukisäätiön työvaliokunnan puheenjohtaja Aki Mikkola.

Syysjuhlassa jaettiin kaksi palkintoa: Tiedepalkinto ja julkaisupalkinto. Arvostetun 10.000 euron tiedepalkinnon sai professori Heikki Handroos LUT CEID:stä, älykkäiden koneiden laboratoriosta. Arvostelukriteereinä valintaraadissa käytettiin tutkimustoiminnan tieteellistä merkittävyyttä ja innovatiivisuutta, tieteellistä tuotantoa, kotimaista ja kansainvälistä yhteistyötä, yhteiskunnallista merkittävyyttä ja vaikuttavuutta sekä tuloksellisuutta tutkijoiden kouluttajana. Kiitospuheessaan Handroos kertoi yliopiston tutkimuskentän muuttuneen vuosien saatossa huomattavasti yliopiston menestysmittareiden ja rahoituksen jaon muuttuessa. Julkaisupalkinnon 4000 euroa sai professori Mika Sillanpää, joka toimii LUT Energialla Mikkelissä. Sillanpää oli lähettänyt kiitokset työmatkaltaan juhlapaikalle, jossa hän kiitteli yhteistyöstä, että on ollut ilo työskennellä korkeatasoisissa verkostoissa ja saada niin hyviä tutkijoita ryhmään. Yksin työskentelemällä ei Sillanpään mukaan saa juuri mitään aikaan.

Tohtoreista 4000 euron kannustusapurahan saivat Markku Laatikainen kemialta ja Saku Kukkonen matematiikan puolelta Kemian ja matematiikan rahastosta. Samasta rahastosta saivat 4000 euron kannustusapurahan jatko-opiskelijat Teemu Kinnarinen, David Koloseni ja Jani Siitonen. Lauri ja Lahja Hotisen rahastosta 4000 euron kannustusapurahan saivat jatko-opiskelijat Kaisa Grönman, Pasi Juvonen, Milla Laisi, Sami Moisio ja Juha Soininen.

Ensimmäistä kertaa samassa yhteydessä jaettiin hyvin menestyneiden perusopiskelijoiden stipendit. Stipendit saivat Timo Honkamäki, Henri Laamanen, Minttu Laukkanen, Thomas Lehtomäki, Mikko Mutanen, Kimmo Nousiainen, Emilia Panula, Tilly Sainila, Kari Vilén ja Mika Vilska.

Illan päätteeksi oli illallinen, jossa keskustelut jatkuivat vilkkaana. Taustalla soivasta viihdyttävästä ja tunnelmallisesta musiikista vastasi Kiti Friman flyygelillä.

LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö

Yliopistonkatu 34, PL 20
53851 Lappeenranta

Toimisto: Huone 6329

puh. 045 6440 913
email: info(at)lut-tukisaatio.fi

Ajo-ohje
Tietosuojaseloste


Käsittelemme hakemuksia noin kahden viikon välein.
Sivuston toteutus: Kaakon Nettipalvelu Oy